HÍREK

Hungarikum Alkusz: csok plusz igénylése

Hungarikum Biztosítási Alkusz: a csok plusz hiteligénylést még a gyermek születése előtt el kell végezni

A csok plusz igénybevételének feltételeire hívja fel a figyelmet a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. Kiemelve közülük, hogy fiatal pároknak a hiteligénylést még a vállalt gyerek születése előtt el kell intézniük.

Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében a cég hangsúlyozza, hogy a számos kikötés miatt a pároknak érdemes szakértőhöz fordulniuk. Megjegyzik, hogy tanácsadói szolgáltatásukat a hiteligénylők az egész országban ingyenesen vehetik igénybe.

A gyereket tervező párok számára 2024. január 1-jétől nyílt meg a lehetőség, hogy igényeljék a lakásvásárlásra felhasználható, legfeljebb 3 százalékos kamattal kínált csok plusz hitelkonstrukciót.

A csok plusz igénylésének feltételei

A feltételek között sorolták fel, hogy a feleség nem töltötte még be a 41. életévét. A kölcsönt a házastársak kizárólag együtt igényelhetik. A hitel összege a vállalt gyerekek számától függ:

  • egy gyereknél 15 millió forint,
  • kettőnél 30,
  • három gyermeknél 50 millió forint lehet a kölcsön maximális összege.

A fennálló tartozásból gyerekenként 10 millió forintot elengednek, a hitelszerződés megkötése után született második gyerektől kezdődően.

A szabályozás alapján a csok plusz hitellel akár 10 százalékos önerővel is megvásárolhatják első ingatlanjukat a gyereket tervező házaspárok. Az első, saját célra vásárolt lakásnál az ingatlan értéke legfeljebb 80 millió forint lehet. Továbbköltözésnél pedig 150 millió forint a felső értékhatár. Ráadásul a csok plusz konstrukcióval vásárolt lakásoknál 150 millió forintos értékhatárig illetékmentes az ingatlan megszerzése – ismertette a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.

A csok plusz hitelfelvételének feltétele, hogy a házastársak a lakás építésére vagy vásárlására irányuló kölcsönkérelmük benyújtásakor vagy azt megelőzően Magyarország területén nem rendelkeztek ugyanabban a lakásban mindketten tulajdonjoggal. Erről nyilatkozatot is kell tenniük. Ezen felül a kölcsön igényléséhez legalább kétéves társadalombiztosítási jogviszonyt is kell igazolnia a pár valamelyik tagjának.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.
Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:
Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#csok_plusz #gyerek #lakásvásárlás #hitel #Hungarikum_Alkusz

plusz

Forrás: www.mti.hu 

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -