HÍREK

A csok plusz érdemi segítséget jelent

Hornung Ágnes: a piaci szereplők szerint is érdemi segítséget jelent a csok plusz


A piaci szereplők szerint is érdemi segítséget jelent a csok plusz a gyerekvállaláshoz és az ingatlanvásárláshoz. Mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes kiemelte, szerették volna a piaci viszonyokhoz igazítani az új konstrukciót és segíteni a családokat „álmaik otthonának” megteremtésében.

Azok a párok, akik 1, 2 vagy 3 gyereket vállalnak, 15, 30 vagy 50 millió forintot tudnak igényelni a futamidő végéig államilag támogatott fix 3 százalékos kamattal. Amely a piacinál jóval kedvezőbb törlesztőrészletet garantál, mindez pedig a piaci szereplők szerint is érdemi segítséget jelent – jegyezte meg.

Már az első napok óta nagyon intenzív az érdeklődés a csok plusz iránt. Az első havi nem hivatalos adatok szerint több mint ezer komoly szándékú érdeklődő jelentkezett a bankoknál. A régi csok „sikertermék” volt, és bíznak benne, hogy a csok plusz is az lesz – tette hozzá.

Hornung Ágnes kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy a csok pluszt azok is felvehetik, akik igényelték a régi csokot, de valamilyen formában „kiszálltak” belőle. Akár úgy, hogy már megszülettek az akkor vállalt gyerekek, vagy ha még nem születtek meg, akkor arányosan visszafizetik az állami támogatást.

Új és a használt lakás vásárlásánál egyező összeg

Az államtitkár közölte, változás a régi csokhoz képest, hogy most ugyanakkora összeget lehet igényelni az új és a használt lakás vásárlásánál is. Az első lakást vásárlók esetében pedig kevesebb, csak 10 százalék önrészre van szükség.

Ha az első tervezett gyermek megszületik, a családok kérhetik egy évre a törlesztés felfüggesztését. A második gyerek születésétől kezdve pedig minden gyerek esetében 10-10 millió forintot elengednek – fűzte hozzá Hornung Ágnes.  Az viszont nem változott, hogy a csok segítségével vásárolt ingatlanok esetében továbbra sem kell illetéket fizetni – ismertette az államtitkár.

Csok plusz az ország egész területén

Hornung Ágnes a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy a csok plusz az ország egész területén alkalmazható. A falvakban, az ötezer fő alatti településeken is igényelhető akár a falusi csokkal együtt.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha egy családnál nem születik meg a vállalt gyermek, azt válaszolta: ha orvosilag alátámasztott, hogy a várandósság nem lehetséges, akkor a támogatás megmarad.   Ugyanakkor azt látják, hogy a kívánt gyerekek nagy része a régi csoknál is megszületett. A párok tudatosan lépnek be ebbe a konstrukcióba – emelte ki.

Az igényelt átlagos hitelösszeg 25 millió forint körül van, amely – a kutatásokkal összhangban – azt bizonyítja, hogy a többgyermekes családmodell a legnépszerűbb.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.
Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:
Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#csok_plusz #gyerekvállalás #család #falusi_csok

csok

Forrás: www.mti.hu 

csok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »