HÍREK

A magyarok 80%-a tervez építési munkát

A magyarok csaknem 80 százaléka tervez idén kisebb nagyobb építési munkákat egy felmérés szerint

A magyarok csaknem 80 százaléka tervez idén kisebb nagyobb építési munkákat, amelyekhez a válaszadók 56 százaléka mesterek bevonását is szükségesnek tartaja. Építési kedv már van, de a kivárás és a szakemberek iránti bizalmatlanság problémát okoz – közölte az Újház Piramis Építőház Kft.

A cég lakossági ügyfélkörében 1200 ember megkérdezésével készített felmérés eredményeiről Juhász Attila, az Újház Piramis Építőház tulajdonos ügyvezetője, az Újház Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy ez az érdeklődés a külső körülmények javulásának köszönhető. Példaként említette, hogy az építőanyag árak mélyponton vannak, a kamatok esnek és megjelent a csok plusz is.

A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet a hátráltató tényezőkre is, amelyek közül elsőként a kivárást említette. A magyarok egy átfogóbb, nemcsak a gyereket vállalókra kiterjedő építési, felújítási, vagy energiahatékonysági támogatásra várnak.

A támogatás Magyarországon mindig erős ösztönző, ez jól látható az adatokból is. Ahogy bejelentették a csok pluszt tavaly ősszel, azonnal megnőtt a kiadott építési engedélyek és építkezésekről szóló bejelentések száma. Egyetlen negyedév leforgása alatt 4000-ről 6600-ra – ismertette a szakember.

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

Magyar építőipari szakemberek általános megítélése

A Piramis friss felmérése szerint a másik probléma, hogy a magyar építőipari szakemberek általános megítélését sok esetben bizalmatlanság lengi körül. Ezt támasztja alá, hogy a válaszadók a kivitelezőkkel összefüggésben a várható nehézségeknél az első három helyen említették:

  •  a vállalási határidők túllépését,
  • a rejtett költségeket,
  • valamint a szakemberek megbízhatatlanságát.

A legtöbb válaszadó magyarok közül az ismerősök ajánlásával alapján választ jó szakembert, míg sokan az építőanyag kereskedésekben vagy az építőanyag gyártói véleményben bíznak. Továbbá a megkérdezettek a szakember választás szempontjai közül első helyre sorolták a referenciát és az ajánlásokat. Csak a második helyre a munkadíjak mértékét.

Ez is visszaigazolja, hogy a megrendelőknek ugyan fontos szempont a döntésüknél a munkadíj mértéke. Ám ennél is előbbre sorolják a megbízhatóságot – fogalmazott Juhász Attila.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#építőipar #felújítás #szakember #csok_plusz #építőanyag

magyarok

Forrás: www.mti.hu

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »