HÍREK

A magyarok 80%-a tervez építési munkát

A magyarok csaknem 80 százaléka tervez idén kisebb nagyobb építési munkákat egy felmérés szerint

A magyarok csaknem 80 százaléka tervez idén kisebb nagyobb építési munkákat, amelyekhez a válaszadók 56 százaléka mesterek bevonását is szükségesnek tartaja. Építési kedv már van, de a kivárás és a szakemberek iránti bizalmatlanság problémát okoz – közölte az Újház Piramis Építőház Kft.

A cég lakossági ügyfélkörében 1200 ember megkérdezésével készített felmérés eredményeiről Juhász Attila, az Újház Piramis Építőház tulajdonos ügyvezetője, az Újház Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy ez az érdeklődés a külső körülmények javulásának köszönhető. Példaként említette, hogy az építőanyag árak mélyponton vannak, a kamatok esnek és megjelent a csok plusz is.

A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet a hátráltató tényezőkre is, amelyek közül elsőként a kivárást említette. A magyarok egy átfogóbb, nemcsak a gyereket vállalókra kiterjedő építési, felújítási, vagy energiahatékonysági támogatásra várnak.

A támogatás Magyarországon mindig erős ösztönző, ez jól látható az adatokból is. Ahogy bejelentették a csok pluszt tavaly ősszel, azonnal megnőtt a kiadott építési engedélyek és építkezésekről szóló bejelentések száma. Egyetlen negyedév leforgása alatt 4000-ről 6600-ra – ismertette a szakember.

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

Magyar építőipari szakemberek általános megítélése

A Piramis friss felmérése szerint a másik probléma, hogy a magyar építőipari szakemberek általános megítélését sok esetben bizalmatlanság lengi körül. Ezt támasztja alá, hogy a válaszadók a kivitelezőkkel összefüggésben a várható nehézségeknél az első három helyen említették:

  •  a vállalási határidők túllépését,
  • a rejtett költségeket,
  • valamint a szakemberek megbízhatatlanságát.

A legtöbb válaszadó magyarok közül az ismerősök ajánlásával alapján választ jó szakembert, míg sokan az építőanyag kereskedésekben vagy az építőanyag gyártói véleményben bíznak. Továbbá a megkérdezettek a szakember választás szempontjai közül első helyre sorolták a referenciát és az ajánlásokat. Csak a második helyre a munkadíjak mértékét.

Ez is visszaigazolja, hogy a megrendelőknek ugyan fontos szempont a döntésüknél a munkadíj mértéke. Ám ennél is előbbre sorolják a megbízhatóságot – fogalmazott Juhász Attila.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#építőipar #felújítás #szakember #csok_plusz #építőanyag

magyarok

Forrás: www.mti.hu

lakás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »