HÍREK

Kormány: Nőtt a lakásbiztosítók versenye

NGM: a kormány intézkedésének köszönhetően érdemben nőtt a verseny a lakásbiztosítók között, így jelentős összeget spórolhatnak a családok

2024. márciusában a kormány egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében. Melyről a biztosítók 2024. február 15-ig tájékoztatták ügyfeleiket. A piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén. A családok jelentős kedvezményeket érhetnek el, ezzel is hozzájárulva a vagyoni biztonság megerősítéséhez.

A kormány a családok védelme és a biztosításpiaci verseny fokozása érdekében tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára arról döntött, hogy 2024 márciusától kezdődően egy extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hoz létre a biztosítások megújítása érdekében. Így a már meglévő biztosítás évfordulójától függetlenül márciusban is lehetőség nyílik a lakásbiztosítások felmondására és újrakötésére.

A kormány kötelezte a biztosítótársaságokat, hogy a rendkívüli időszakról február 15-ig tájékoztassák ügyfeleiket. Melynek következtében több mint 4 millió biztosítási szerződéssel rendelkező lakástulajdonos értesülhetett arról, hogy márciusban ingyenesen lehetősége nyílik meglévő biztosítási szerződését kedvezőbbre cserélni.

Kattintson a képre és máris indul az online kalkulátorunk!

A kormány döntése már februárban éreztette kedvező hatását

A piaci folyamatok alapján megállapítható, hogy a kormány döntése már februárban éreztette kedvező hatását. Hiszen a március elején induló lakásbiztosítási kampány előtt intenzív verseny indult el az ügyfelek érdekében. A piaci szereplők már jelenleg is jelentős kedvezményekkel kínálják lakásbiztosítási termékeiket, akár a kibővített szolgáltatásokon, akár az olcsóbb díjakon keresztül.

A Nemzetgazdasági Minisztérium várakozása szerint a kampány során újrakötött szerződések által a lakásbiztosítási szolgáltatások egyszerre bővülhetnek. Válhatnak korszerűbbé, így ár-érték arányuk is lényeges mértékben javulhat. Mindez tovább erősítheti az ügyfelek, a családok pénzügyi tudatosságát és legfontosabb vagyontárgyuk, lakóingatlanuk védelmét.

A kormány üdvözli a piaci szereplők februári, proaktív fellépését mind a termékek fejlesztése, mind azok egyre kedvezőbbé váló díjazása okán. A minisztérium továbbra is arra buzdítja a családokat, hogy lakásbiztosítási szerződéseiket vizsgálják felül. Éljenek a márciusi extra lehetőséggel, amelyen keresztül még eredményesebben védhetik meg otthonaikat a nem várt kockázatokkal szemben.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#lakásbiztosítás #kormány  #NGM #verseny

kormány

Forrás: www.mti.hu

 

aktivitás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »