HÍREK

Hétfőn indul a Napenergia Plusz Program

EM: Napenergia Plusz Program – hétfőn kezdődik a lakossági előregisztráció

A január 15-én megnyíló lehetőséggel élő háztartások vissza nem térítendő forrást kaphatnak napenergia termeléséhez és későbbi fogyasztásra eltárolásához. A családok hétfőtől nyújthatják be előregisztrációs kérelmeiket – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A folytatásban a sikeres előregisztrációt követően adhatnak majd be támogatási kérelmet a már megkötött kivitelezői szerződéssel rendelkezők. A kormány ingatlanonként akár 5 millió forintos hozzájárulással segíti a családokat áramszámlájuk csökkentésében.

A 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program lehetőséget teremt a családoknak. A saját tulajdonú lakóingatlannal, haszonélvezeti joggal vagy lízingszerződéssel rendelkező magánszemélyek vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással láthatják el lakóépületeiket. A beruházásoknak köszönhetően napelemből és tárolóból álló rendszerekkel bővülhetnek tovább a hazai napenergia kapacitások.

A költségek kétharmadának átvállalásával a háztartások kiadásai legfeljebb 10 év alatt megtérülhetnek. A támogatott családok nagyobb mértékben válnak képessé az energetikai szempontú öngondoskodásra, hatékonyabban mérsékelhetik rezsiterheiket – mutatott rá az EM.

A teljes dokumentáció és a közreműködők feladatait időrendben bemutató folyamatábra elérhető a támogató NFFKÜ https://napenergiaplusz.nffku.hu/ oldalán. A kivitelezők december eleje óta jelentkezhetnek a Napenergia Plusz Programba, már több mint félezer vállalkozás kapott jóváhagyást regisztrációjához.

Az előregisztráció

A 2024. január 15-én 10 órától élesedő lakossági előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie:

  • személyi okmányait,
  • a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját
  • a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát.

Egyes speciális esetekben további nyilatkozatok, meghatalmazás csatolására is szükség lehet – ismertette a részleteket az Energiaügyi Minisztérium.

Az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután jelölheti ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhat. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

Az adminisztrációt jelentősen megkönnyíti a szerződésminta kötelező használata. A kérelem kedvező elbírálása esetén, a támogatói okirat kiadásával válik hatályossá a vállalkozási szerződés. A program jóvoltából megépülő modern napelemes rendszerek automatikusan bruttó elszámolásban működnek majd.

A minisztérium hangsúlyozta: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője. A tiszta technológiák alkalmazása erősíti Magyarország versenyképességét és energiaszuverenitását. A környezetkímélő módon megtermelt energia helyi felhasználása hozzájárul a klímacélok eléréséhez, tehermentesíti az áramhálózatot.

A megújuló részarány növelésével, a fosszilis termelés visszaszorulásával szén-dioxid-kvóták szabadulhatnak fel, amelyek értékesítése növelheti a költségvetés bevételeit.
Háztartási méretű kiserőműből már több mint negyedmillió működik Magyarországon. A Napenergia Plusz Program az előzetes kalkuláció szerint mintegy 15 ezer családot fog támogatni. Elősegíti, hogy a korszerű berendezések száma tovább növekedjen – írta közleményében az EM.

Az önerő hiánya tartja vissza? Az önrész kapcsán Kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre a legkedvezőbb egyedi hitelmegoldásokkal, keressék Őket:

  • Szabóné Szabó Renáta +36 30 326 4703
  • Visnyár Attila +36 30 373 2000
  • Jankó Endre +36 30 648 9525
  • Forró Attila +36 30 342 6308

Kalkulálni tudsz a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) vagy a Szemelyikölcsön kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) vagy a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#napenergia #plusz_program #pályázat #támogatás #NFFKÜ

napenergia

Forrás: MTI

napelem

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -