HÍREK

Nőtt a falusi CSOK összege

A falusi CSOK program települései lehetnek az idei év nagy nyertesei

Azok a települések lehetnek az idei év nagy nyertesei, ahol elérhető a falusi CSOK. Ez a lakástámogatás teljes illetékmentességet és az eddiginél magasabb támogatási összegeket jelent az otthonteremtést tervező családoknak. A Duna House szerdán közölte az MTI-vel.

A falusi CSOK igénylésénél akár 15 millió forint támogatási összeghez is hozzá lehet jutni a meglévő és vállalt gyermekek számától függően. A támogatást januártól lehet igénybe venni, új lakóház vagy használt lakás vásárlásához. Meglévő lakóingatlan korszerűsítésénél vagy bővítésénél is igényelhető a falusi CSOK, ekkor 600 ezertől 7,5 millió forintig terjedhet a támogatási összeg.

Ráadásul a falusi CSOK-os ingatlanoknál megmarad az áfa-visszaigénylés lehetősége is.

Arra is kitértek, hogy használt lakóingatlan választásakor, amennyiben a vásárlással egybekötött korszerűsítésre is szükség van, gyerekszámtól függően az alábbiakra változott 2024-től:

  • egy gyermek után felvehető összeg 1 millió forintra
  • két gyermek után 4 millió forintra
  • három vagy több gyermek után 15 millió forintra

Meglévő ingatlan bővítése, korszerűsítése esetén pedig:

  • egy gyermek után 600 ezer forintra
  • két gyermek után 2 millió forintra
  • három gyermek után 7,5 millió forintra.

Az új, egylakásos lakóháznál megmaradtak az előző évi támogatási összegek. 600 ezer forint, 2,6 és 10 millió forintos segítséget kaphat a család a vállat gyermek számától függően.

A közlemény idézte a cégcsoporthoz tartozó Credipass hitelközvetítő magyarországi vezetőjét, Fülöp Krisztiánt. Megjegyezte, a falusi CSOK-nál a gyermekvállalás teljesítésére az alábbi évek állnak rendelkezésre – függetlenül a felvett támogatási összegtől:

  • egy gyermek vállalásánál 4 év
  • két gyermek vállalásánál 8 év
  • három gyermek vállalása esetén 10 év áll rendelkezésre.

Fontos szigorítás a TB jogviszony elvárás

Azonban életbe lépett egy fontos szigorítás is: idén januártól legalább 2 éves tb-jogviszonyt kell igazolnia az igénylőknek. Függetlenül a vállalt gyerekek és az igényelt támogatás összegétől – ismertette a közleményben a Credipass magyarországi vezetője.

Akik még a 2023-as szabályok szerint igényeltek falusi CSOK-ot, ám januárig nem bírálták el a kérelmüket, azok kérhetik, hogy rájuk is a 2024-es feltételek legyenek érvényesek. Így magasabb támogatási összegekhez juthatnak. Fontos tudni, hogy nem minden bank vesz részt a falusi CSOK támogatás folyósításában. Ez mellett az első lakásszerzésre vonatkozó 10 százalékos önerő elvárás sem kötelező minden bank számára – olvasható a Duna House közleményében.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#CSOK #falusi #lakásvásárlás #bővítés #korszerűsítés #támogatás

CSOK

Forrás: MTI

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -