HÍREK

Erős decemberrel zárhat az ingatlanpiac

Az átlagosnál erősebb decemberrel zárhat az ingatlanpiac

Az ingatlanpiac növekedésére, a pénzintézetekben és a hivatalokban is dömpingre számítanak a Duna House és a Credipass szakértői idén decemberben. A befektetők ingatlanvásárlási kedvét az inflációkövető állampapír kivezetése erősítheti a megszokottnál is jobban. Az otthonteremtési céllal vásárlókat a „városi” csok és a babaváró támogatás nyújtotta lehetőségek motiválják – ismertették várakozásaikat a szakemberek pénteken.

A szokásosan az év leggyengébb időszakának számító december idén meglepetéseket tartogathat. Az elmúlt 10 év decemberre becsült piaci tranzakciószámainak átlaga ugyanis mindössze 8985 a Duna House adatai szerint. 2023 eddigi legerősebb hónapja a május volt, amikor mindössze 10 187 tranzakciót becsült az ingatlanközvetítő hálózat.

Növekedni fognak az ingatlanbefektetések

A befektetési céllal vásárló ügyfelek érdeklődése és aktivitása az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az év vége felé hagyományosan erős. A befektetők ilyenkor törekszenek arra, hogy még az óévben jó helyet találjanak befektetésre szánt pénzüknek.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) bejelentése szerint november 28-án kivezették az inflációkövető állampapírt. Ez a befektetőket az ingatlanpiac felé tereli majd jövőre. Ennek köszönhetően az általános év végi befektetői jelenlét is fokozottabb lehet idén. Erre Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője hívta fel a figyelmet.

Az otthonteremtés céllal vásárlók is az utolsó pillanatban határozhatják el magukat

Az otthonteremtési céllal vásárlók egy csoportja, a további gyermeket nem tervező házaspárok közül sokan az utolsó pillanatban határozhatják el magukat. Ez a szakértői várakozások szerint nagy eséllyel dömpinget indíthatnak az ingatlanpiacon, a hivatalokban és a pénzintézetekben egyaránt.

Mind az ingatlan-, mind a pénzügyi szakértők tapasztalatai alapján megnövekedett azon érdeklődők aktivitása, akik az utolsó pillanatban úgy döntöttek, mégis szeretnének élni az idén még elérhető otthonteremtési támogatásokkal, legyen az a kamatmentes kölcsönként maximum 10 millió forintot jelentő babaváró támogatás vagy a 2024-től már nem igényelhető „városi” csok – mondta a szakértő.

Azok a családok, akik már megtalálták a kiszemelt ingatlant és rendelkeznek aláírt adásvételi szerződéssel, pénzügyi szakértői segítséggel jó eséllyel beleférhetnek az igénylési határidőkbe. Érdemes felkészülni arra, hogy a pénzintézetekben és hivatalokban a megszokottnál nagyobb lehet a tolongás.

A „last minute” igénylők számára jó hír azonban, hogy az idei évben a kormány csupán a 2023. december 27. és 2024. január 1. közötti időszakra rendelte el a téli igazgatási szünetet, így csaknem a teljes hónap rendelkezésre áll az ügyintézésre – hívta fel a figyelmet Benedikt Károly.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#ingatlanpiac #otthonteremtés #befektetés #hitel #CSOK

ingatlanpiac

Forrás: MTI

lakáspiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MTÜ
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »