HÍREK

Erős decemberrel zárhat az ingatlanpiac

Az átlagosnál erősebb decemberrel zárhat az ingatlanpiac

Az ingatlanpiac növekedésére, a pénzintézetekben és a hivatalokban is dömpingre számítanak a Duna House és a Credipass szakértői idén decemberben. A befektetők ingatlanvásárlási kedvét az inflációkövető állampapír kivezetése erősítheti a megszokottnál is jobban. Az otthonteremtési céllal vásárlókat a „városi” csok és a babaváró támogatás nyújtotta lehetőségek motiválják – ismertették várakozásaikat a szakemberek pénteken.

A szokásosan az év leggyengébb időszakának számító december idén meglepetéseket tartogathat. Az elmúlt 10 év decemberre becsült piaci tranzakciószámainak átlaga ugyanis mindössze 8985 a Duna House adatai szerint. 2023 eddigi legerősebb hónapja a május volt, amikor mindössze 10 187 tranzakciót becsült az ingatlanközvetítő hálózat.

Növekedni fognak az ingatlanbefektetések

A befektetési céllal vásárló ügyfelek érdeklődése és aktivitása az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az év vége felé hagyományosan erős. A befektetők ilyenkor törekszenek arra, hogy még az óévben jó helyet találjanak befektetésre szánt pénzüknek.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) bejelentése szerint november 28-án kivezették az inflációkövető állampapírt. Ez a befektetőket az ingatlanpiac felé tereli majd jövőre. Ennek köszönhetően az általános év végi befektetői jelenlét is fokozottabb lehet idén. Erre Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője hívta fel a figyelmet.

Az otthonteremtés céllal vásárlók is az utolsó pillanatban határozhatják el magukat

Az otthonteremtési céllal vásárlók egy csoportja, a további gyermeket nem tervező házaspárok közül sokan az utolsó pillanatban határozhatják el magukat. Ez a szakértői várakozások szerint nagy eséllyel dömpinget indíthatnak az ingatlanpiacon, a hivatalokban és a pénzintézetekben egyaránt.

Mind az ingatlan-, mind a pénzügyi szakértők tapasztalatai alapján megnövekedett azon érdeklődők aktivitása, akik az utolsó pillanatban úgy döntöttek, mégis szeretnének élni az idén még elérhető otthonteremtési támogatásokkal, legyen az a kamatmentes kölcsönként maximum 10 millió forintot jelentő babaváró támogatás vagy a 2024-től már nem igényelhető „városi” csok – mondta a szakértő.

Azok a családok, akik már megtalálták a kiszemelt ingatlant és rendelkeznek aláírt adásvételi szerződéssel, pénzügyi szakértői segítséggel jó eséllyel beleférhetnek az igénylési határidőkbe. Érdemes felkészülni arra, hogy a pénzintézetekben és hivatalokban a megszokottnál nagyobb lehet a tolongás.

A „last minute” igénylők számára jó hír azonban, hogy az idei évben a kormány csupán a 2023. december 27. és 2024. január 1. közötti időszakra rendelte el a téli igazgatási szünetet, így csaknem a teljes hónap rendelkezésre áll az ügyintézésre – hívta fel a figyelmet Benedikt Károly.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#ingatlanpiac #otthonteremtés #befektetés #hitel #CSOK

ingatlanpiac

Forrás: MTI

napenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -