HÍREK

Csökkenő ingatlanadásvételek

Jelentős mértékben csökkentek az ingatlanpiaci adásvételek az idei évben. 2021.novemberéhez képest 2022. novemberben 27%-os visszaesés látható az adásvételekben.
A trend továbbra is csökkenő, nemcsak októberhez képest, hanem az elmúlt évekhez viszonyítva is.
Ha megnézzük a csatolt KSH táblázatot, akkor jól látható, hogy 2014-2015 évek szintjei közé fogunk érni az idei évben kb. 125e adásvételel.
Megszűnt a extrémen kedvező zöldlakáshitel, melyről https://lnkd.in/dyUkWs9B cikkünkben írtunk nektek.
A lakáshitelpiac is visszaesett és az elmúlt hónapban kb. 60 milliárd Ft jelzáloghitelt helyeztek ki a bankok, amely majdnem fel az elmúlt év novemberi adatnak.
A magas kamatszintek mellett fogy a hitelképes vásárló, mert a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóba nem fér bele a hitelek törlesztője. Szigorúbbá is váltak a bankok, mint a törvényi előírás.
Jön az új zöldhitel, melyről https://lnkd.in/d-u4G9jP cikkünkben írtunk nektek. Ez egy Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel „klón”, de kedvezőbb megoldás lehet majd vásárlóknak.
A nyári rezsisokk után a vásárlók kivárnak, már aki ezen hitelkamatok és törlesztők mellet hitelképes egyáltalán. 10 éves kamatperiódus esetében 10 millió Forintonként kb. 110e Ft havi törlesztővel lehet számolni.
Tavasszal, amikor látni fogják az ingatlan tulajdonosok mennyibe is került a spórolás mellett a téli fűtési szezon, lesznek akik meg fognak válni családi házuktól és lakásuktól.
Ha most megnézzük a kis lakások forgási sebességét, ott is volt némi növekedés az eladási időkben, de még mindig kb. 2 hónap alatt meg lehet válni a garzonoktól. Nagyobb ingatlanok esetében már 5-6 hónapnál járunk.
Nem elég, hogy a rezsiárak és a kamatok adtak egy sokkot a piacnak, a családtámogatásokban is van egyfajta bizonytalanság.
Kivárás jellemzi a piacot és pihenősebb év vége, év eleje várható az értékesítőknek. Egyrészt több feladat van, amit meg kell oldani, másrészt ez értelemszerűen ez kevesebb ügylet miatt, kisebb bevétel lesz mindenkinek.
Akinek az élethelyzet megkívánja így is úgy is költözni fog, hitelt fog felvenni. Ehhez a megfelelő megoldást szakértőkkel érdemes megtalálni, mert éves szinten egy hitel esetében 100-500e Ft különbséget is jelenthet egy elhamarkodott döntés az igénylés során.
Keress bennünket, oldjuk meg együtt az ingatlan és hiteligényedet! www.zoldlakashitel.hu Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy a 06303426308, 06303732000, 06707911313 telefonszámokon.

Forrás: ksh.huwww.zoldlakashitel.hu

Zöldlakáshitel

ingatlanhirdetés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »
lakbér
albérleti díj

Márciusban nőttek a lakbérek

Márciusban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten. Tovább emelkedtek márciusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőttek országosan és 1,8 százalékkal Budapesten.

TOVÁBB OLVASOM »
4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idopontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpont foglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »