HÍREK

Új ház építésénél kötelező a közel nulla energetikai teljesítmény

A hatályos épületenergetikai jogszabályok értelmében 2022. július 1-től minden új épületnek kötelező a „közel nullaenergetikai teljesítmény elérése.

Egy 2022 július 1-jétől érvénybe lépő jogszabály szerint új épületek már csak a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelmények teljesítése esetén kaphatnak használatbavételi engedélyt. Az összetett műszaki szabályozás, az energiahatékonysággal szemben támaszt kötelezően magas elvárásokat. A követelményszint mind az épület egészének mind pedig az épületszerkezetek és az épületgépészet jellemzőit is meghatározza.

Az épületnek három szinten kell teljesíteni az elvártakat:

  • határoló szerkezetek hőátbocsátási tényezője (U-érték),
  • fajlagos hőveszteség-tényező
  • és összesített energetikai mutató.

A közel nulla követelményszinthez további elvárás, hogy az épület energiaigényének legalább 25%-át megújuló forrásból fedezzék. A követelmények teljesülését új és meglévő épületek esetén egyaránt a rendeletben előírt számítási módszerrel kell kiszámolni.

A követelmények és a környezetvédelmi szempontok mellett, hosszútávon a pénztárcánkat is jobban kíméli egy energiatakarékos ház. Hatalmas különbség lehet a hőszigetelés terén egy átlagos régi családi ház és egy korszerű, a modern fejlesztéseket és szempontokat szem előtt tartó ház között.

Tévhit, hogy a szigorodó előírásokat, illetve az ehhez szükséges kiemelkedő hőszigetelést csak úgy lehet elérni, ha a téglafalakra vastag hőszigetelő réteg kerül.

A passzív és az aktív megoldásokra is figyelni kell az épület energiahatékonyságát a passzív rendszerek (épületburok hőszigetelése, nyílászárók tájolása, árnyékolása), és az aktív rendszerek (hővisszanyerős szellőztetőgép, hőszivattyú, felületfűtés/hűtés) egyaránt befolyásolja.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakáspiac # ingatlanpiac #lakásvásárlás #zöldenergial #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: magyarepitok, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújítás

Otthonfelújítási program június 3-tól indul

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg. Közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium

TOVÁBB OLVASOM »
négyzetméterár
Ingatlanpiac

Budapesten nőtt a négyzetméterár

Az első negyedévben a fővárosi új lakások átlagos négyzetméterár 3,1 százalékkal nőtt Az első negyedévben a Budapest kínálta új építésű lakások átlagos négyzetméterár 1,655 millió

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány sikeres volt

Túri Anikó: felülmúlta a várakozásokat a lakásbiztosítási kampány Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az előzetes adatok szerint összesen több mint 461 ezer új

TOVÁBB OLVASOM »