HÍREK

Kérelmezni kell a hitelmoratórium meghosszabbítását

A törlesztési moratórium mellett a kamatstopot is 2022. december 31-ig hosszabbította meg a kormány, viszont a moratórium alatt maradt adósoknak július végéig kérelmezniük kell a fizetési halasztást.

A 2022.06.17-ei új kormányrendeletek szerint az árstopot október 1-ig, a jelzáloghitelesek kamatstopját és a falusi csok igénybevételét december 31-ig hosszabbították meg, amikhez nem szükséges kérelmet beadni, viszont a hiteltörlesztési moratóriumban maradáshoz külön kérelmet is be kell nyújtani. A jelenlegi fizetési moratóriumot július 31-ig hosszabbították, melynek igénybevételéhez semmit sem kell tenni azoknak az adósoknak, akik jelenleg élnek ezzel a lehetőséggel.

Augusztus 1-től az vehet részt a moratóriumban december 31-ig, aki a bennmaradást július 31-ig kérvényezi a hitelezőjénél, különben a határidőn túl automatikusan elveszti az ehhez való jogát.

A rendelet szerint a hitelező bankoknak öt napon belül tájékoztatniuk kell az adósokat a moratórium új szabályairól.

A jogszabály azt is kimondja, hogy a moratórium augusztus 1-től december 31-ig történő meghosszabbítását az kérheti, aki a rendelet hatályba lépésének napján, azaz, június 17-én a moratóriumban volt. Aki a moratóriumban maradna, egyelőre várnia kell a hitelező tájékoztatását a kérelem hivatalos formanyomtatványával. Ezt kell július 31-ig kitöltve leadni. Ha a bank pár napon belül nem küld tájékoztatást, akkor érdemes felvenni a bankkal kapcsolatot.

Lakásvásárlás, lakáshitel, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út a megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#MNB #kamatstop #törlesztőrészlet #jelzáloghitel #lakáshitel #bank #zöldhitel #Szakértői támogatás 
Forrás: Index, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MBH
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
programok
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »
Húsvét
turizmus

Húsvét népszerű üdülési időszak

Szallas.hu: több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy három éjszakás üdülést tervez

TOVÁBB OLVASOM »