HÍREK

Budapest környéki területek ingatlanpiaca

A Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott az idei év


Az idei év fordulópontot hozott a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is, ahol 2023-hoz képest nőtt az adás-vételek száma. Az otthonteremtés költsége pedig 10 millió forinttal, 69,9 millió forintra emelkedett – közölte a Duna House saját adatai alapján csütörtökön az MTI-vel.

Felidézték, hogy tavaly a gazdasági nehézségek és a magas hitelkamatok országosan visszavetették az ingatlanvásárlási kedvet. Ami a népszerű fővárosi agglomerációban is érezhető volt. A Duna House 2022-es értékesítési adataihoz mérten 18 százalékkal visszaesett az ingatlanpiaci forgalom a Budapest környéki településeken 2023-ban.

A közlemény idézte Benedikt Károlyt, a Duna House PR és elemzési vezetőjét. Aki elmondta, hogy 2024 azonban trendfordulót hozott az agglomerációban is. Ahol az idei első három hónap adatai alapján a tavalyi összes agglomerációs tranzakció harmadánál is több teljesült eddig a negyedév során.

Az idei első negyedéves adatok alapján arra is felhívták a figyelmet, hogy a teljes fővárosi agglomerációs gyűrűt tekintve átlagosan 10 millió forinttal kerül többe az ingatlanvásárlás, mint tavaly. Így ez az összeg kis híján eléri a 70 millió forintot, ami egy csaknem 110 négyzetméteres otthon esetén 640 ezer forintos átlagos négyzetméterárat jelent.

A nyugati agglomerációs szektorban a legmagasabb a négyzetméter ár

Az ingatlanközvetítő adatai szerint idén is a nyugati szektort preferálóknak kell az ingatlanvásárlás során a legmagasabb, 824 ezer forintos átlaggal számolni négyzetméterenként, Ami tavalyhoz képest 19 százalékos emelkedés. A Duna House elemzése az agglomeráció nyugati szektorába sorolt olyan településeket mint Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Páty, Törökbálint és Zsámbék.

Hozzátették, hogy 12 százalékos emelkedés tapasztalható a délkeleti szektorban is, itt a jelenlegi árszint 569 ezer forint négyzetméterenként. Az érintett települések között található Alsónémedi, Gyál, Gyömrő, Maglód, Ócsa, Üllő, Vecsés.

Közölték, hogy egyebek mellett olyan településeken, mint:

  •  Budakalász,
  • Dunabogdány,
  •  Leányfalu,
  • Nagykovácsi,
  • Piliscsaba,
  • Solymár,
  • Szentendre és Visegrád, azaz az agglomeráció északnyugati szektorában 10 százalékkal, 715 ezer forintra ugrott a négyzetméterár.

Jelezték ugyanakkor, hogy a keleti agglomerációs területen – például Csömörön, Erdőkertesen, Gödöllőn – továbbra is 653 ezer forinton stagnáltak a négyzetméterárak.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához 

#ingatlanpiac #négyzetméterár  #agglomeráció #Duna_House

Budapest

Forrás: http://www.mti.hu

ingatlanár

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »
KSH
KSH

KSH: külkereskedelmi, turisztikai adatok

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a héten. Illetve az ipari termelői

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

 Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A

TOVÁBB OLVASOM »