HÍREK

Népszerűek a magas összegű lakástakarékok

 Népszerűbbek a magasabb összegű lakástakarékok egy felmérés szerint

Népszerűek a magasabb összegű lakástakarékok. Az ügyfelek több mint 61 százaléka a lehető legmagasabb összegben, vagyis havi 50 ezer forintos konstrukcióval indít lakástakarékot az Online Navigátor Kft. adatai szerint. Közölte a lakástakarékszámla.hu, az Erste Lakástakarék egyik közvetítő partnere az MTI-vel csütörtökön.

A megtakarítási maximum népszerűségét a felújítási költségek és az ingatlanok drágulásával magyarázták, a legtöbb lakáscélhoz emiatt kell minél magasabb összeget választani.

Hozzátették ugyanakkor, hogy ekkora befizetést nem tud mindenki vállalni, a fiatalok aránya ezért a befizetők között viszonylag alacsony. A 30 év alattiaké 12,5 százalék, a harmincas éveikben járóké is alig 20 százalék. A 40 és 50 év közöttiek 33 százalékkal vezetik a korosztály szerinti bontást. Az 50 és 60 év közöttiek az ügyfelek csaknem 22 százalékát teszik ki. A 60 felettiek pedig 13 százalékot, ők általában a gyermekeiknek, unokáiknak tesznek félre.

Lakástakarékok befizetői megoszlása területileg

Területi megoszlásban Budapest és Pest megye vezet 20-20 százalék körüli részesedéssel, Nógrád vármegye az utolsó 1,28 százalékkal – írták.

Az eredmények alapján a kedvezmények fontos ösztönzők, a túlnyomó többség számlanyitási díj nélküli megtakarításokat választott. A hosszabb, 8 éves futamidő népszerűsége mögött a 4 éveshez képest kétszeres kamatbónusz állhat.

Ahhoz, hogy a rövidebb futamidőt csupán 13,5 százalék választotta, valószínűleg az is hozzájárul, hogy ilyen rövid idő alatt sokszor se ingatlanfelújításhoz, se ingatlanvásárlás önerejéhez nem lehet elég pénzt gyűjteni – tették hozzá.

Az összesítés 2023 szeptembere és 2024 februárja között készült az Online Navigátor Kft. által közvetített Erste Lakástakarék szerződések alapján.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.
Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:
Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#lakástakarék #ügyfél #Erste #megtakarítás #Budapest

lakástakarékok

Forrás: www.mti.hu

napenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »