HÍREK

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve

A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül az egy évvel korábbit – közölte az MTI-vel kedden a Duna House kedden.

Az ingatlanközvetítő összesítése alapján októberhez képest az éves összevetésnél is jelentősebb, csaknem 12%-os az emelkedés. A fellendülést azzal magyarázták, hogy egyszerre kezdtek eladó otthont keresni azok, akik még az idei támogatásokat szeretnék kihasználni, és azok, akik az újak igénybevételével jövőre szerződnének. Az élénkülés ellenére az eladóknak többet kell várniuk, mire vevőt találnak, lakástípustól és elhelyezkedéstől függően átlagosan legalább 3-4 hónapot.

Az árak többnyire nőttek. A téglaépítésű ingatlanokat 6-18%-kal drágábban lehet eladni tavalyhoz képest, de helyenként majdnem 10%-ot alkudni is lehet. A panellakásokat pedig pár százalékkal olcsóbban kínálják, mint egy éve.

Vidéken a legtöbb vevő az első lakását vásárolta meg a vizsgált időszakban, átlagosan 31,4 millió forintért. A második leggyakoribb vevőkör a befektetőké volt 26,1 millió forintos átlaggal. Míg a legtöbbet, csaknem 51 millió forintot a nagyobb ingatlanba költözők fizették.

Budapesten a befektetői célú vásárlások az összes tranzakció 38%-át tették ki 55,4 millió forintos átlaggal. Az első ingatlanjukat és a nagyobb ingatlant keresők egyaránt 23-23%-kal részesedtek. Tranzakcióik átlagos értéke megközelítette a 40 millió, illetve a 90 millió forintot. Az adásvételek összesítése alapján a fővároson belül a II. kerület volt a legkeresettebb az ingatlanvásárlók körében – tették hozzá.

A Duna House decemberben is élénk forgalomra számít. Becslésük szerint 90-100 ezer adásvétellel zárhatja az ingatlanpiac az évet.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#ingatlanpiac #lakás #adásvétel #Budapest #vidék

ingatlanpiac

Forrás: MTI

lakás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »