HÍREK

A vendégek száma nőtt a szálláshelyeken

A vendégéjszakák száma 5,8, a vendégek száma 9,4%-kal nőtt 2022 szeptemberéhez képest

2023 szeptemberében a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 9,4, a vendégéjszakáké 5,8%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2%-kal csökkent, a külföldivendég-éjszakáké 13%-kal emelkedett. 2023. január–szeptemberben a belföldi vendégek 7,0%-kal kevesebb, a külföldiek 13%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában.

2023. szeptemberben:

A vendégek száma összességében 9,4, a vendégéjszakáké 5,8%-kal nőtt a turisztikai szálláshelyeken. A vendégéjszakák 72%-át a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 3,9%-kal volt magasabb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 11%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.

belföldi vendégek száma 0,6%-kal nőtt, a vendégéjszakáké 1,2%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához képest. A vendégek száma 762 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké közel 1,7 millió volt a turisztikai szálláshelyeken; ezen belül a kereskedelmi szálláshelyeken 564 ezer vendéget és 1,2 millió vendégéjszakát regisztráltak. Utóbbiak 67%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 3,8%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma 1,4%-kal nőtt 2022 szeptemberéhez mérten. A két legnépszerűbb turisztikai térségben2, a Balaton és a Mátra–Bükk turisztikai szálláshelyein a belföldivendég-éjszakák 26, illetve 10%-át regisztrálták, Budapest részesedése 11% volt.

külföldi vendégek száma 22, a vendégéjszakáké 13%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A turisztikai szálláshelyekre érkezett 663 ezer vendég 1,8 millió vendégéjszakát töltött el, amelyek közül 500 ezer vendéget és 1,3 millió vendégéjszakát a kereskedelmi szálláshelyeken regisztráltak. Utóbbiak 78%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 12%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma 21%-kal bővült 2022 szeptemberéhez mérten. Budapest turisztikai szálláshelyein a külföldivendég-éjszakák 57%-át regisztrálták, a legnépszerűbb turisztikai térség pedig a Balaton volt, 13%-os részesedéssel.

Összesen 25 697 turisztikai szálláshely, ezen belül 2779 kereskedelmi, illetve 22 918 magán- és egyéb szálláshely fogadott vendégeket.

kereskedelmi szálláshelyek közül 982 szálloda és 1152 panzió volt nyitva szeptember egy részében vagy egészében.

kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 55 milliárd forint volt, ez folyó áron 21%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

Széchenyi Pihenőkártyával folyó áron 5,9%-kal kevesebbet, közel 2 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a kereskedelmi szálláshelyeken.

2023. január–szeptemberben az előző év azonos időszakához képest:

A turisztikai szálláshelyeken 1,2%-kal több, összesen 32,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.

belföldi vendégek 7,0%-kal kevesebb, a külföldiek 13%-kal több (17,4 millió, illetve 15,1 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

 

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#vendégek #szálláshely #ksh #szálloda #panzió #hotel #SZÉP_kártya

vendégek száma

Forrás: www.ksh.hu 

vendégek

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

kamatstop
kamatstop

Meghosszabbítják a kamatstop intézményét

Gulyás Gergely: marad a kamatstop Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön a Kormányinfón Budapesten: meghosszabbítják a kamatstop intézményét. A kormány meghosszabbítja a kamatstopot a

TOVÁBB OLVASOM »
költségvetés
költségvetés

Varga Mihály: a költségvetés stabil

Varga Mihály: a költségvetés stabil A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. Varga Mihály pénzügyminiszter mondta

TOVÁBB OLVASOM »
CSOK
CSOK Plusz

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete

Megjelent a CSOK Plusz rendelettervezete Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium a CSOK Plusz hitelprogramról szóló kormányrendelet tervezetét. A CSOK Plusz a 2024-től

TOVÁBB OLVASOM »