HÍREK

A vendégek száma nőtt a szálláshelyeken

A vendégéjszakák száma 5,8, a vendégek száma 9,4%-kal nőtt 2022 szeptemberéhez képest

2023 szeptemberében a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 9,4, a vendégéjszakáké 5,8%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2%-kal csökkent, a külföldivendég-éjszakáké 13%-kal emelkedett. 2023. január–szeptemberben a belföldi vendégek 7,0%-kal kevesebb, a külföldiek 13%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában.

2023. szeptemberben:

A vendégek száma összességében 9,4, a vendégéjszakáké 5,8%-kal nőtt a turisztikai szálláshelyeken. A vendégéjszakák 72%-át a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 3,9%-kal volt magasabb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 11%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.

belföldi vendégek száma 0,6%-kal nőtt, a vendégéjszakáké 1,2%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához képest. A vendégek száma 762 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké közel 1,7 millió volt a turisztikai szálláshelyeken; ezen belül a kereskedelmi szálláshelyeken 564 ezer vendéget és 1,2 millió vendégéjszakát regisztráltak. Utóbbiak 67%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 3,8%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma 1,4%-kal nőtt 2022 szeptemberéhez mérten. A két legnépszerűbb turisztikai térségben2, a Balaton és a Mátra–Bükk turisztikai szálláshelyein a belföldivendég-éjszakák 26, illetve 10%-át regisztrálták, Budapest részesedése 11% volt.

külföldi vendégek száma 22, a vendégéjszakáké 13%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A turisztikai szálláshelyekre érkezett 663 ezer vendég 1,8 millió vendégéjszakát töltött el, amelyek közül 500 ezer vendéget és 1,3 millió vendégéjszakát a kereskedelmi szálláshelyeken regisztráltak. Utóbbiak 78%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 12%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma 21%-kal bővült 2022 szeptemberéhez mérten. Budapest turisztikai szálláshelyein a külföldivendég-éjszakák 57%-át regisztrálták, a legnépszerűbb turisztikai térség pedig a Balaton volt, 13%-os részesedéssel.

Összesen 25 697 turisztikai szálláshely, ezen belül 2779 kereskedelmi, illetve 22 918 magán- és egyéb szálláshely fogadott vendégeket.

kereskedelmi szálláshelyek közül 982 szálloda és 1152 panzió volt nyitva szeptember egy részében vagy egészében.

kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 55 milliárd forint volt, ez folyó áron 21%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

Széchenyi Pihenőkártyával folyó áron 5,9%-kal kevesebbet, közel 2 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a kereskedelmi szálláshelyeken.

2023. január–szeptemberben az előző év azonos időszakához képest:

A turisztikai szálláshelyeken 1,2%-kal több, összesen 32,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.

belföldi vendégek 7,0%-kal kevesebb, a külföldiek 13%-kal több (17,4 millió, illetve 15,1 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

 

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#vendégek #szálláshely #ksh #szálloda #panzió #hotel #SZÉP_kártya

vendégek száma

Forrás: www.ksh.hu 

vendégéjszakák

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

babaváró
Egyéb kategória

Babaváró határidő hosszabbítás

Hankó Balázs: idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt   Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
otthonfelújítás

Kormány dönt az otthonfelújítási programról

EM-NGM: következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről. A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti

TOVÁBB OLVASOM »
vendégéjszaka
turizmus

A vendégéjszakák száma csökkent

A vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 1,2

TOVÁBB OLVASOM »
külföldi
Ingatlanpiac

Külföldi ingatlanvásárlók

Az utóbbi fél évben az ingatlanvásárlók mindössze 2,5 százaléka volt külföldi. Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot. Az utóbbi fél évben a vevők mindössze

TOVÁBB OLVASOM »