HÍREK

Családtámogatás további változásai

A családtámogatás  változásairól újabb segítségeket kaptunk és osztunk meg veletek, partnerünk az OTP Bank információira alapozva.

Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet és a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI. 23.) Korm. rendelet 2023. július 1-i további változásai

A változások az alábbi termékeket érintik: CSOK, falusi CSOK, adó-visszatérítési támogatás, és a hozzájuk kapcsolódó otthonteremtési kamattámogatás több gyermek esetén, valamint meglévő állomány tekintetében a sima otthonteremtési kamattámogatott hitelek és a 2009-es feltételű kamattámogatott hitelek

a. A jogszabály meghatározza az életvitelszerű bentlakás fogalmát: a lakás külön jogszabály szerinti bejelentett lakóhelyként – hontalan esetén szálláshelyként – történő életvitelszerű használatát tekinti ilyennek.

b. A támogatott személynek nem szükséges lakcímet, tartózkodást igazolnia a bank felé a támogatással érintett lakásban történő életvitelszerű tartózkodás bizonyítása érdekében, mert a lakóhely / szálláshely létesítésének megtörténtét a 2023. július 1-től benyújtott kérelmek esetében a Magyar Államkincstár ellenőrzi majd. Erről a kötelezettségvállalásról elegendő lesz nyilatkozni. Nem számít a lakóhely / szálláshely létesítési kötelezettség megszegésének, ha a kérelem benyújtásának időpontjában a gyermek a tanulmányai, vagy a támogatott személy és a gyermek a foglalkoztatásra irányuló jogviszonya miatt más lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és ezt fenntartja.

c. Az életvitelszerű tartózkodás alóli felmentés esetén az is szükséges, hogy a jogszabályban meghatározott helyeken a támogatott személy vagy gyermeke tartózkodási helyet, gyermek elköltözése esetén lakóhelyet létesítsen.

#családtámogatás #OTP #támogatás #CSOk #FalusiCSOK #adóvisszatérítés

Forrás: Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) OTP Bank Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

 

családtámogatás

 

adásvétel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

program
otthonfelújítás

NGM, EM: Otthonfelújítási program indul

NGM, EM: az otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A kormány demográfiai célja világos. Segíteni kell, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, ennek érdekében

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány: sokan váltottak

A lakásbiztosítási kampány során tízből nyolcan másik biztosítót választottak. A márciusi lakásbiztosítási kampány során új szerződést kötő tulajdonosok és bérlők 84 százaléka másik biztosítót választott

TOVÁBB OLVASOM »