HÍREK

A lakáspiac tovább gyengült

Ingatlan.com lakáspiac tájékoztatása: csökkent a kereslet, nőtt a kínálat a lakáspiacon áprilisban

 

A lakáspiac összesítve április végén 136 ezer eladó lakóingatlant jelentett a teljes kínálatban, 35 százalékkal több mint egy évvel korábban, miközben a kereslet harmadával volt kisebb áprilisban az egy évvel korábbinál – közölte az ingatlan.com kedden saját adatai alapján.

A közleményben kiemelik, hogy a kereslet (amit az érdeklődések száma jelez) éves szinten ugyan csökkent, de az első négy hónapban 20 százalékkal magasabb volt, mint a tavalyi év utolsó négy hónapjában, amit a szokásos szezonalitáson túl azzal magyaráznak, hogy enyhült a vásárlók rezsifélelme az ingatlanpiacon.

A közlemény szerint áprilisban több mint 30 ezer eladó lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Ez havi szinten 10 százalékos, éves szinten pedig 13 százalékos csökkenés, ugyanakkor a januárinál 10 százalékkal több.

A kereslet éves szintű csökkenése mellett az első négy hónapban az érdeklődések száma több mint 20 százalékkal nőtt a múlt év utolsó négy hónapjához viszonyítva.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a közlemény szerint kiemelte: az eladó lakások és házak növekvő száma főként annak köszönhető, hogy az ingatlanpiacon amúgy is megjelenő friss kínálatot a szerényebb kereslet nem tudja még felszívni.

Eladó lakást keresel? Vagy eladnád lakásod? Személyre szabott hitelajánlatban gondolkodsz? Keresd szakértőinket és segítünk a megoldásban! Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

#lakáspiac #lakáseladás #hitel #bank

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

lakáspiac

MTI 2023. május 2., kedd 13:58

adásvétel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

lakásbiztosítás
lakásbiztosítás

A lakásbiztosítási kampány gyorsul

A márciusi lakásbiztosítási kampány második hetében 27 százalékkal több szerződést kötöttek az egyik legnagyobb online biztosítási portálon, mint az elsőben A márciusi lakásbiztosítási kampány első

TOVÁBB OLVASOM »
lakásbiztosítás
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány hajrája

A lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka A márciusi lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka, a Független Biztosítási Alkuszok

TOVÁBB OLVASOM »
lakbér
lakáspiac

Februárban nőttek a lakbérek

Februárban 1 százalékkal nőttek a lakbérek az előző hónaphoz képest Tovább emelkedtek februárban a lakbérek: havi szinten 1 százalékkal nőttek országosan és 1,1 százalékkal Budapesten.

TOVÁBB OLVASOM »