HÍREK

Emelkedett az építőipari termelés

A KSH mai adatai szerint az egy évvel korábbihoz viszonyítva 7,0, az októberihez képest 6,9%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene

2022 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 18,6%-kal nőtt, az egyéb építményeké 6,9%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 6,9%-kal nagyobb volt az októberinél.

2022 novemberében az előző év azonos hónapjához képest:

  • Az építményfőcsoportok termelése közül az épületeké 18,6%-kal nagyobb, az egyéb építményeké 6,9%-kal kisebb volt.
  • Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 9,1%-kal nőtt, az egyéb építmények építésében 14,0%-kal csökkent a termelés. A speciális szaképítés termelése 18,9%-kal bővült.
  • megkötött új szerződések volumene 3,8%-kal emelkedett a 2021. novemberi bázishoz képest, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 9,6%-kal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 4,2%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál.
  • Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 1,0%-kal mérséklődött, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 5,0%-kal nőtt, az egyéb építményekre vonatkozóké 5,0%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2022 első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához képest:

  • Az építőipari termelés 4,2%-kal bővült.

A Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértői az ügyféltárgyalások során továbbra is tapasztalják, hogy az építőipari vállalkozók továbbra is leterheltek, a munkaerőhiány, az építőanyag szállítások is lassabbak, miközben új lakásvásárlók, felújítók kereslete folyamatos.

Az Otthonfelújítási Program végével azt várjuk, hogy javulás lesz a teljesítésekben, több szabad kapacitás áll az ügyfelek rendelkezésére. Nap mint nap előfordul a kivitelezések csúszása miatt határidő módosítási feladat a hitelkérelmek kapcsán.

Bízd szakértőkre a hiteligénylésed, keresd kollégáinkat! 06303732000, 06707911313, 06303426308.

#KSH #építőipar #szerződés #otthonfelújítás

Forrás: KSH, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

építőipar és kivitelezés, lakásfelújítás

lakás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

program
otthonfelújítás

NGM, EM: Otthonfelújítási program indul

NGM, EM: az otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A kormány demográfiai célja világos. Segíteni kell, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, ennek érdekében

TOVÁBB OLVASOM »
kampány
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány: sokan váltottak

A lakásbiztosítási kampány során tízből nyolcan másik biztosítót választottak. A márciusi lakásbiztosítási kampány során új szerződést kötő tulajdonosok és bérlők 84 százaléka másik biztosítót választott

TOVÁBB OLVASOM »