HÍREK

Emelkedett az építőipari termelés

A KSH mai adatai szerint az egy évvel korábbihoz viszonyítva 7,0, az októberihez képest 6,9%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene

2022 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 18,6%-kal nőtt, az egyéb építményeké 6,9%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 6,9%-kal nagyobb volt az októberinél.

2022 novemberében az előző év azonos hónapjához képest:

  • Az építményfőcsoportok termelése közül az épületeké 18,6%-kal nagyobb, az egyéb építményeké 6,9%-kal kisebb volt.
  • Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 9,1%-kal nőtt, az egyéb építmények építésében 14,0%-kal csökkent a termelés. A speciális szaképítés termelése 18,9%-kal bővült.
  • megkötött új szerződések volumene 3,8%-kal emelkedett a 2021. novemberi bázishoz képest, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 9,6%-kal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 4,2%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál.
  • Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 1,0%-kal mérséklődött, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 5,0%-kal nőtt, az egyéb építményekre vonatkozóké 5,0%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2022 első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához képest:

  • Az építőipari termelés 4,2%-kal bővült.

A Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) szakértői az ügyféltárgyalások során továbbra is tapasztalják, hogy az építőipari vállalkozók továbbra is leterheltek, a munkaerőhiány, az építőanyag szállítások is lassabbak, miközben új lakásvásárlók, felújítók kereslete folyamatos.

Az Otthonfelújítási Program végével azt várjuk, hogy javulás lesz a teljesítésekben, több szabad kapacitás áll az ügyfelek rendelkezésére. Nap mint nap előfordul a kivitelezések csúszása miatt határidő módosítási feladat a hitelkérelmek kapcsán.

Bízd szakértőkre a hiteligénylésed, keresd kollégáinkat! 06303732000, 06707911313, 06303426308.

#KSH #építőipar #szerződés #otthonfelújítás

Forrás: KSH, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

építőipar és kivitelezés, lakásfelújítás

lakás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

MNB
alapkamat

MNB csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

TOVÁBB OLVASOM »
energetikai tanúsítvány
energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kisokos

Energetikai Tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány az ingatlanok energiahatékonyságát mérő dokumentumok, amelyek szerepe az ingatlanpiacon egyre nagyobb jelentőséggel bír. 2023. novemberétől új jogszabály lépett életbe, amely

TOVÁBB OLVASOM »
airbnb
airbnb

No Airbnb döntés Terézvárosban

A rövid távú szálláskiadás tiltása mellett voksolt a terézvárosi szavazók többsége: az Airbnb típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt 6083 terézvárosi voksolt.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Csalásra figyelmeztet az MNB

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról – közölte az MNB pénteken az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kgfb

Több ezer kgfb roller szerződés

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves

TOVÁBB OLVASOM »

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

Zöldlakáshitel

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -