HÍREK

Megszűnik a hitelmoratórium

December 13-án írtunk a családtámogatási pénzügyi megoldások bizonytalanságáról, változásáról. https://lnkd.in/dQf6KhMM

Mi fog még változni január 1-től?

Sokminden, de ami a banki, pénzügyi vonatkozásból az egyik legfontosabb a hitelmoratórium megszűnése.
Jelentősége fokozatosan csökkent, mivel lépésről lépésre kerültek ki belőle az adósok, de az eredeti COVID idején meghozott döntés nagyon sok hitelezett ügyfelet, családot mentett meg és úgyanúgy mint minden másnak ennek is megvoltak a potyautasai.

A moratóriumban jelenleg az adósok kb. 1-3% van benne, vállalkozói és lakosság vonatkozásban és ez kb. 2 milliárd Ft veszteséget okozott a bankoknak. Persze ez eltörpül a bankok hazai kb. 550 milliárd Forintos eredménye mellett.

A hazai bankok NPL rátája folyamatosan romlik és most kb. 4,5% körüli, ami a jelenlegi háborús helyzet, rezsi árak, stb nem segít, de biztosan vannak olyan ügyfelek akik a moratórium miatt nem kerültek véglegesn rossz helyzetbe. Tehát volt hozzáadott értéke, mégha vitatott döntés is volt.

A moratórium Magyarországon volt talán a leghosszabb és legbőkezűbb és emellett még a kamatstop és kisebb intézkedések segítették az adósokat.

A KAVOSZ Széchenyi termékei segítenek a vállalkozók túlélésében https://lnkd.in/dACC6EBp melyről írtunk nektek korábban és az egy héttel ezelőtti https://lnkd.in/dCPp2ncv MFB hitelprogramokról ne is beszéljünk.

Vitték is mint cukrot, de mi lesz januártól. A KAVOSZ termékei 5%-s kamatszinttel, de megmaradnak. A Brüsszeli megállapodás miatt pedig néhány hónapon belül újabb MFB termékek kerülhetnek ki a bankok polcaira.

Lakossági hitelek tekintetében nem ennyire rózsás a helyzet, de a kicsit zöldebb Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel mellett reméljük jönnek megfizethetőbb hitelmegoldások a piacra. A jelenlegi kamatszintek egyre kevesebbek számára megfizethetőek.

Bizakodva várjuk a januártól várható lakossági támogatott hitelmegoldások jövőjét, mert nagy szükség van rájuk. Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

#COVID #moratórium #kamatstop #NPL #profit #veszteség #rezsi #háború #oroszukránhelyzet #KAVOSZ #Széchenyi #hitel #MFB #Brüsszel #megállapodás #MFBPont #MFL #lakáshitel #családtámogatások

Lakáshitel

jelzáloghitel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

csok plusz
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »