HÍREK

Kifulladni látszik az új lakások piaca

Az építőanyagárak folyamatos emelkedése az újépítésű lakóingatlanok piacán is éreztette hatását: a kivitelezők ugyanis lekövették az áremelkedést. Ennek hatására azonban olyan árak kezdtek idén kialakulni a piacon, mely miatt megtört a vevők lendülete. De nem csak a vevők torpantak meg: sok beruházó nem indít már új projektet, illetve sokan csúszni fognak a már zajló beruházások befejezésével.

Az új építésű ingatlanok piacára az jellemző, hogy árban követi az építőanyagok drágulását. Márpedig az építőanyagoknál további áremelkedést lehetett tapasztalni. Az árak emelkedése miatt viszont erősen visszaesett a kereslet az újépítésű ingatlanok iránt az idei évben, habár közrejátszott ebben a “zöldhitel” kivezetése.

Az árak azonban már sokaknak túl magasak. Dunakeszi és környéke esetében például idén újépítésű házat 80 millió forinttól találhattunk, míg az újépítésű lakásoknál 50-60 millió forintnál kezdődött a kínálat, vagyis a fővárosban megszokott egymillió forintos négyzetméterárak voltak jellemzőek.

A belvárosban is minimális volt emiatt az érdeklődés az újépítésű ingatlanok iránt. Az egymillió forintos négyzetméterár alatt már szinte semmilyen újépítésű ingatlan nem lehetett kapni, nem csak a belvárosban, de a külső kerületekben sem, sőt megjelentek a másfél milliós négyzetméterárak.

A beruházók jelentős része láthatóan berekesztette az értékesítést, mivel nem látják előre, hogy milyen határidővel és milyen áron tudják befejezni az új projekteket. Ezért itt is leginkább a kivárás volt jellemző.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu  Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy hívd a 06303732000, 06303426308, 06707911313, 06707080906 telefonszámokat.

#ingatlan #árak #ingatlanközvetítő #ingatlanpiac #újépítésű #millió

Forrás: Pénzcentrum, www.zoldlakashitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

négyzetméterár
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
lakás
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »