HÍREK

Elszálltak a budapesti lakásárak

Teljesen elszálltak a budapesti lakásárak

A Budapesten eladásra kínált új lakások átlagos négyzetméterára elérte az 1,43 millió forintot, ami éves összevetésben 32 százalékos emelkedés, az előző negyedévhez képest pedig 6 százalékos növekedés.

A lakóingatlan-fejlesztő vállalat a négylakásosnál nagyobb, fővárosi projekteket vizsgálta. Budán a fajlagos ár átlagosan meghaladta az 1,66 millió forintot, Pesten pedig elérte az 1,3 millió forintot szeptember végére.

Az eladó lakások kínálata a második negyedévhez hasonló ütemben, 10 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben. Ezáltal szeptember végén több mint 5200 új építésű lakásból választhattak a vevők. A negyedéves növekedés ellenére ez továbbra is elmarad a 2017 és 2021 közötti időszak átlagosan 7000 lakás körüli kínálatától.

Idén július és szeptember között 1500 új lakás volt a piacra érkező projektekben, ez alig maradt el a 2017–2021 közti negyedéves átlagtól, ami 1690 új lakást tett ki. A mélypontot 2022 első három hónapjában mérték (710 új lakás).

A harmadik negyedévben tapasztalt bővülés erősen koncentrált volt, az újonnan piacra érkező lakások csaknem háromnegyede a hat 100 lakásosnál nagyobb projektben található.

Idén Budapesten július és szeptember között mintegy 1060 új lakást értékesítettek, ami lényegében megegyezik az előző negyedév 1100-as eladási szintjével.

Budapest agglomerációjában visszaesett az ingatlanpiaci forgalom, még a budapestinél is nagyobb mértékben. Eközben azonban a felpörgött kereslet az első fél évben átlagosan 12,5 százalékkal emelte az árakat a budapesti lakóingatlan-piacon a 2021-es átlagárhoz képest, és azóta, az év előrehaladtával csak fokozódott az áremelkedés.

Lakáshoz jutni azonban még mindig könnyebb Budapesten, az erőteljes áremelkedés ellenére is, mint a szomszédos Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában, ahol magasabbak ugyan a munkabérek, de Közép-Európa nagyvárosainak többségében a budapestinél drágábbak a lakások.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu  Ingatlankereső | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#Ingatlan #budapest #agglomeráció #lakás #szakértőitámogatás

Forrás: Index, www.zoldhitel.hu

 

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

Húsvét
turizmus

Húsvét népszerű üdülési időszak

Szallas.hu: több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy három éjszakás üdülést tervez

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
lakásbiztosítás

A lakásbiztosítási kampány gyorsul

A márciusi lakásbiztosítási kampány második hetében 27 százalékkal több szerződést kötöttek az egyik legnagyobb online biztosítási portálon, mint az elsőben A márciusi lakásbiztosítási kampány első

TOVÁBB OLVASOM »
forgalom
lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási kampány hajrája

A lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka A márciusi lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka, a Független Biztosítási Alkuszok

TOVÁBB OLVASOM »