HÍREK

Fordulat jöhet a lakáspiacon

Átrendeződhet az emberek ingatlanvásárlási elképzelése az áram- és a gázdíjak drágulása miatt.

Egyelőre nem forgatta fel az ingatlanpiacot a rezsiszabályok módosítása, hiszen az első magas számlákkal csak a téli hónapokban, november, december környékén fognak szembesülni az emberek. Ekkor viszont több százezer korszerűtlen lakóingatlan rezsiköltsége ugorhat meg jelentősen, ezért jövő év elejétől elindulhat egy nagyobb lakáseladási hullám, amely megtörheti a hét éve tartó folyamatos lakásárdrágulást.

Több százezerre tehető azon lakások és házak száma, amelyek tulajdonosainak komoly problémát fog okozni télen a rezsiszámlák kifizetése. Ha pedig a tulajdonosok a különböző takarékossági praktikákkal, alternatív fűtési megoldásokkal sem tudnak spórolni a számlán, megpróbálják majd eladni otthonaikat.

A megnövekedő kínálat hatással lehet az árakra is, de ebből még nem sok minden érzékelhető, a panelok a távfűtés miatt egyelőre megúszhatják a komolyabb rezsidrágulást, hiszen pontosan emiatt már eddig is jóval magasabb volt ezen ingatlantípusok rezsije. Ezzel szemben az új építésű, jó energetikai besorolású lakások ára emelkedésnek indulhat, a drágulás mértékét viszont egyelőre nem lehet megjósolni.

Ezentúl fontos szempont lesz a laksávásárláskor a rezsiköltség is.

Eddig mindössze 10 százalékos árkülönbség volt egy kevésbé energiahatékony, felújításra szoruló ingatlan és egy felújított vagy újszerű lakás között.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#ingatlan #rezsiköltség #energiahatékonyság #zöldátállás #megújulóenergia #zöldhitel #szakértőitámogatás
Forrás: index.hu, www.zoldhitel.hu

Zöld Ingatlan

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

SZÉP kártya
SZÉP-kártya

Alvó pénz a SZÉP-kártyákon

NGM: 5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi „alvó pénz” ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál.

TOVÁBB OLVASOM »
csok plusz
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »