HÍREK

Budapesten bődületesek az ingatlanárak

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, de a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak.

A Duna House elemzés szerint által becsült 8978 adásvétel alapján 2022 júliusában az előző hónaphoz képest 17 százalékkal, az előző év hasonló időszakához képest 20 százalékkal gyengült a forgalom. Budapesten tovább emelkedett a befektetési célú vásárlások aránya, amely júliusban 44 százalékot tett ki, átlagosan 54 milliót költöttek e célból a vevők. A vidéki ügyfelek 29 százalékban adták meg a befektetési célt a vásárlás legfőbb okaként.

A befektetők számára vonzó belvárosi kerületek iránti érdeklődés is megugrott a fővárosban. A kerületek közötti népszerűségi versenyben Angyalföld után Erzsébetváros, majd Terézváros került dobogóra 2022 júliusában. A közleményben kiemelték: a kormány bejelentései hatással vannak az ingatlanpiacra, a júliusi tranzakciós paraméterek szerint megnőtt az alacsony fenntartási költségű, akár befektetésként is hasznosítható ingatlanok, így a kis lakások iránti kereslet.

A becslés alapján a jelzáloghitel-piacon is elkezdődött a csökkenő tendencia, 2022 júliusában 110 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott, ami 17 százalékos csökkenés a tavaly júliusi 132,6 milliárd forintos tényadathoz képest, az idei júniusi becsléshez viszonyítva pedig 8 százalékos elmaradásban van.

A közlemény szerint az ingatlanárak sokak által várt mérséklődését a csökkenő vásárlói aktivitás sem hozta meg.

Az elmúlt hónap adatai alapján az eladások egyre inkább a magasabb értékkategóriák felé tolódtak el. Közép-Magyarország kivételével az országosan megvalósult tranzakciók 22 százaléka 40 millió forintos érték felett zárult, Pest megyében a júliusban értékesített ingatlanok 42 százaléka 50 millió feletti áron talált új tulajdonosra. A fővárosban csökkent a legmagasabb értéket képviselő árkategória iránti érdeklődés. Míg 2022 májusában Budán 30, Pesten 20 százalékban 70 millió forint feletti otthonokra szerződtek, addig júliusban a budai és a pesti oldalon is a 40-50 millió forint közötti ingatlanoké volt a főszerep.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, iránymutatás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#ingatlanpiac #ingatlan #lakáshitel #zöldhitel #szakértőitámogatás
Forrás: penzcentrum.hu, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

csok
CSOK

CSOK Plusz Hitelprogram most

CSOK Plusz Hitelprogram A CSOK Plusz Hitelprogram sikeres igényléshez hitelképesség szükséges, mint minden más hitel igénylésekor. 2,5 – 50 millió Ft támogatott hitel lakáscélra, gyereket

TOVÁBB OLVASOM »
SZÉP kártya
SZÉP-kártya

Alvó pénz a SZÉP-kártyákon

NGM: 5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi „alvó pénz” ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál.

TOVÁBB OLVASOM »