HÍREK

Hatalmas különbségek a lakáshitelkamatokban

Májusban több mint 150 milliárd forint lakáshitelt vettek fel a háztartások, ami új rekord. Bár a bankok messze nem hárították át a jegybanki kamatemelést a hitelfelvevőkre, az egyre magasabb kamatok miatt már egy negyedéve nem sikerül meghaladni a 2021-es piaci lakáshitel-kihelyezési adatokat – a piacot továbbra is a támogatott hitelek repítik új csúcsokra.

 Még a zöldhitel pörgeti a kihelyezést

 A hazai bankok hitelkihelyezéseiben továbbra is meghatározók a támogatott hitelkonstrukciók. Májusban a folyósított hitelek közel 48 százalékát, 73,2 milliárd forintot valamilyen támogatott konstrukcióban helyezték ki a bankok. E tekintetben egyelőre jól tartja magát a piac, döntően annak köszönhetően, hogy a márciusban lényegében elfogyó zöldhitel keretének folyósítása ezekben a hónapokban csúcsra jár. Ugyanakkor itt is figyelmeztető lehet, hogy az áprilisi 75 milliárd forintos kihelyezést már a támogatott hitelekben sem sikerült meghaladni – természetesen az összevetés éves szinten így is közel 300 százalékos növekedést mutat a támogatott lakáshiteleknél, hiszen 2021 májusában alig több mint 25 milliárd forint értékű támogatott hitelt tudtak kihelyezni a bankok.

 A rendkívül olcsó, maximum 2,5 százalékos zöldhitelek kipörgését mutatja az is, hogy a támogatott lakáshitelek átlagos kamatszintje is emelkedésnek indult.

Míg áprilisban átlagosan 3,51 százalékos kamat mellett helyeztek ki támogatott hiteleket a bankok, addig 2022 májusában ez a kamatszint már 4,26 százalék volt.

A piaci hiteleket illetően, a 2022. áprilisi 69,2 milliárd forintról több mint tízmilliárd forinttal sikerült feljebb lépni, és a folyósítás meghaladta a 80,1 milliárd forintot. Ugyanakkor fontos látni azt, hogy a kihelyezések volumene immár harmadik hónapja múlja alul a 2021. évi folyósítási összegeket – az elmaradás májusban meghaladta a 15 százalékot –, vagyis tartós visszaesésről beszélhetünk.

Lakásvásárlás, lakáshitel, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út a megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#MNB #törlesztőrészlet #jelzáloghitel #lakáshitel #bank #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Index, www.zoldhitel.hu

lakáshitel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

csok plusz
turizmus

MTÜ: népszerűek a kempingek

MTÜ: egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is. Kempingezni a németek és a lengyelek

TOVÁBB OLVASOM »