HÍREK

Több százezer lakáshiteles lélegzett fel egyszerre

A 2022.06.28-án megjelent irányadó BUBOR-adatok és a Portfolio által végzett számítások alapján 7,5 milliárd forintjába (vagyis hosszabb távon évi 90 milliárd forintjába) kerül a magyar bankszektornak a kormány által nemrég év végéig meghosszabbított kamatstop fenntartása. Így egy átlagos jelzáloghitel törlesztőrészlete már a negyedével lenne magasabb, mint egy évvel ezelőtt, a kamatstop miatt azonban 100% helyett mindössze 15%-ban követték le a hitelek az elmúlt egy év kamatemelkedését.

A kedden délután döntött ismét az alapkamatról az MNB Monetáris Tanácsa. A jelenleg 5,9%-on álló alapkamatot illetően további kamatemelésre lehet számítani. A jelenleg irányadó 7,25%-os egyhetes betéti kamattal kapcsolatban további kamatemelés várható a jegybank részéről.

A változó kamatozású jelzáloghitelek kamatát és törlesztőrészletét a bankközi kamatok (BUBOR) határozzák meg, ezek pedig azt mutatják, hogy a piac további kamatemeléseket áraz az MNB jelzéseinek megfelelően.

Az elmúlt egy évben

  • a 3 havi BUBOR 1,05%-ról 7,77%-ra,
  • a 6 havi BUBOR 1,14%-ról 8,26%-ra,
  • a 12 havi BUBOR 1,34%-ról 8,68%-ra,

vagyis több mint egy évtizedes csúcsra emelkedett.

Lakásvásárlás, lakáshitel, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út a megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#MNB #kamatstop #törlesztőrészlet #jelzáloghitel #lakáshitel #bank #zöldhitel #szakértői támogatás
Forrás: Portfolio, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

csok
CSOK

CSOK Plusz Hitelprogram most

CSOK Plusz Hitelprogram A CSOK Plusz Hitelprogram sikeres igényléshez hitelképesség szükséges, mint minden más hitel igénylésekor. 2,5 – 50 millió Ft támogatott hitel lakáscélra, gyereket

TOVÁBB OLVASOM »
SZÉP kártya
SZÉP-kártya

Alvó pénz a SZÉP-kártyákon

NGM: 5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi „alvó pénz” ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál.

TOVÁBB OLVASOM »