HÍREK

Döntés született az árszabályozó intézkedésekkel kapcsolatban

2022. június 16-án megrendezett kormány ülésen döntés született a nagy várakozást megelőző árszabályozó intézkedésekkel kapcsolatban.

Ezek fényében nem teljesen váratlan a kormány döntése, amelyek a következők:

  • az élelmiszerár-stopot 2022. október 1-ig (ez eredetileg július 1-ig szólt)
  • a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig (a kamatstop június 30-ig szólt),
  • a benzinárstopot 2022. október 1-ig meghosszabbítjuk (ez is eredetileg július 1-ig szólt).

 A fentiek alapján a kormány a benzinárstop és az élelmiszerárstop árszabályozó intézkedéseket további három hónapig tartja fent, a kamatstop és a hitelmoratórium hatályát pedig fél évvel hosszabbította meg.

 A kormánydöntésről szóló rendeletek várhatóan a következő napok valamelyik Magyar Közlönyében jelennek meg, így nemsokára kiderülhet, hogy változatlan formában maradnak-e velünk ezek az intézkedések, vagy a kormány kiigazítja azokat. Az elmúlt hetekben ugyanis érkeztek javaslatok a fenntartásukkal kapcsolatban.

 A kamatstop 330 ezer jelzáloghiteles háztartást védett az első félévben. Kivezetésével átlagosan ötödével ugranának meg a törlesztőrészletek, ha viszont fennmarad, idén akár 100 milliárd forintjába is kerülhet a bankoknak. Bonyolítja a helyzetet, hogy időközben a fix kamatozású hiteleket is fenyegeti a kamatkockázat: 133 ezer ilyen adósnak is kamatperiódust vált a hitele valamikor 2021 és 2023 közepe között.

Elmondható tehát, hogy e kritikus kétéves időszak alatt összesen mintegy 492 ezer jelzáloghitelszerződés vált kamatperiódust, közülük 330 ezerre terjed ki a meglévő kamatstop.

Lakásvásárlás, lakáshitel, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út a megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#MNB #kamatstop #törlesztőrészlet #jelzáloghitel #lakáshitel #bank #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Portfolio, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

négyzetméterár
MBH Bank

MBH: Fundamenta többségi tulajdonosa

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek

TOVÁBB OLVASOM »
lakás
albérlet

Állami lakbértámogatási programok

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok. A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához – tájékoztatta az MTI-t szerdán Balogh László, az

TOVÁBB OLVASOM »