HÍREK

Tovább emelte az MNB a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank a Monetáris Tanács mai döntésével 0,5%-kal emelte az alapkamatot. Ez az 50 bázispontos emelés elmarad a korábbi emelésektől és megfelel az elemzői várakozásoknak.

2021. júniusi 0,9%-os alapkamathoz képest a jelenlegi 5,9%-s alapkamat 5%-os változás, de további növekedés várható. A 2022. júliusra becsült 6,5%-os alapkamat szintet továbbra is reálisnak, változatlannak látjuk.

Az inflációs nyomás nem enyhül, a háborús helyzet nem rendeződik, a kereskedelmi, szállítási anomáliák továbbra is erős hatással vannak a pénzromlásra és ezzel együtt az alapkamat pályára.

Az alapkamat változás a banki hitelkamatok további növelését vetítik előre, ezért érdemes a folyamatban lévő hiteldöntéseket mielőbb lezárni.

Forrás: MNB, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLD HITELLEL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a lakáshitel és CSOK támogatás iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre hírlevél formájában. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

Köszönettel: Zöldhitel Csoport www.zoldhitel.hu

KORÁBBI HÍREK

lakbér
albérleti díj

Márciusban nőttek a lakbérek

Márciusban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten. Tovább emelkedtek márciusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőttek országosan és 1,8 százalékkal Budapesten.

TOVÁBB OLVASOM »
4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idopontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpont foglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
2-folyoszamla-kivonat-igenyles
tudástár

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonatot több úton is kérhetjük bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat (ez bankonként változhat),

TOVÁBB OLVASOM »